10 Eylül 2012 Pazartesi

Bistro Nedir?



  Bistro Nedir?

 Hepimiz bistro kelimesini duymuşuzdur ama tam olarak ne anlama geldiğini bilmemekteyiz bu yazıda kısaca bistroyu ele alıcaz.

 Bistro kelime olarak
1- İçkili içilen kahve.
2- Küçük lokanta.
3- Küçük bar. anlamlarına gelmektedir.

  Her ülkede küçük barlara değişik isimler verilir örneğin ingilterede küçük barlara 'pub' , almanyada 'Kneipe', fransada 'Bistro' denmektedir.

  Fransanın kalbi pariste özellikle cafe- barlarına verilen isim bistro parisin aynasıdır ve Parisle bütünleşmiştir. Bistro' nun fransızlar gözünde ayrı bir önemi vardır ingiliz publarına benzemeyen kendine özel bir konsepti olan mekanlardır.

  

  Bistro, Fransızca "Bar" anlamına gelmektedir fakat bu bar kavramı Fransız kültüründe farklı bir anlam taşımaktadır. İnsanlar dünya'nın her yerinde belirli belirsiz yerleri Bistro diye tanımlamaya başlamışlardır. Halbu ki bu yerlerin bistro ile uzaktan yakından alakası yoktur. Bistrolar mahalle barlarıdır. Gün içerisinde farklı kesimlere hizmet ederler. Bistrolar Fransızlar için bir yaşam alanıdır. İnsanlar sabahları buralara kahve içmeye gelirler, öğleden sonra okulların dağılmasıyla birlikte Öğrenciler Bistrolara sıcak çikolata içmeye gelir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder